Creștere semnificativă a coronavirusului în apele reziduale din Grecia. Studiu al autorităților sanitare

Natură ape reziduale analize analiza apei
Natură ape reziduale analize analiza apei
17 martie 2021, 16:30

Potrivit studiului realizat de organismul naţional specializat, în săptămâna 8-14 martie, încărcătura virală în apele reziduale din regiunea Atica, unde trăieşte aproape jumătate din populaţia Greciei, a crescut cu 87% faţă de săptămâna anterioară.

Cea mai mare creştere a încărcăturii virale, de 1.000%, a fost observată în oraşul Chania, din nord-estul insulei Creta, urmat de Agios Nikolaos, pe aceeaşi insulă, cu o creştere de 695%.

Analiza apelor reziduale este o metodă de detectare timpurie a tendinţelor epidemiologice, iar în acest caz pare să confirme că Grecia nu a atins încă vârful actualului val de COVID-19.

Grecia a înregistrat marţi 1.533 de noi cazuri de COVID-19, la un număr de teste sub cel obişnuit, în timp ce riscul saturării unităţilor de ATI este una dintre mai mari îngrijorări ale guvernului. Cu toate acestea, executivul a cerut comitetului de experţi sanitari să examineze un plan de ridicare graduală a restricţiilor antiepidemice instituite în noiembrie, având în vedere oboseala populaţiei şi efectele asupra economiei.

Guvernul grec îşi pune speranţele în campania de vaccinare și estimează că, începând din iunie, va putea începe vaccinarea populaţiei generale.

Vineri va fi deschisă platforma de vaccinare şi pentru persoanele cu boli de mare risc. Săptămâna viitoare începe vaccinarea celor cu vârste între 70 şi 74 de ani, la începutul lunii aprilie fiind estimată şi iniţierea vaccinării pentru grupa de vârstă 65-69 de ani.

Până în prezent, Grecia a vaccinat cu ambele doze 3,8% din populaţia sa de circa 11 milioane de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite