Soartă crudă pentru creștinii din Coreea de Nord. O întreagă familie, inclusiv copilul lor de doi ani, închisă pentru deținerea unei Biblii

Coreea de Nord
Coreea de Nord
29 mai 2023, 09:39

Un raport al Departamentului de Stat din SUA publicat recent notează că, deși Coreea de Nord permite în mod constituțional libertatea religioasă, nu există așa ceva în practică, potrivit informațiilor culese de ONG-uri.

O întreagă familie, inclusiv copilul lor de doi ani, a fost închisă în urmă descoperirii practicilor lor religioase și a deținerii unei Biblii, potrivit Departamentului de Stat. Familia, care a fost cel mai probabil vizată de Ministerul Securității Statului, care se ocupă de aproximativ 90 la sută din aceste cazuri, a fost condamnată la închisoare pe viață.

Un raport al ONG-ului Korea Future a documentat un incident șocant în care un bărbat prins în rugăciune a fost aproape bătut până la moarte de gardieni. Un alt incident a implicat un membru al Partidului Muncitorilor Coreean care a fost găsit cu o Biblie, dus de autorități pe un aerodrom și executat în fața a mii de oameni.

Raportul a furnizat cifre estimative privind persecuția religioasă, afirmând că aproximativ 70.000 de creștini, precum și persoane din alte religii, sunt întemnițate în Coreea de Nord.

„Dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie [în RPDC] continuă să fie, de asemenea, refuzat, fără sisteme alternative de credință tolerate de autorități”, a declarat António Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite (ONU) în raport subliniind atrocitățile care au avut loc în Coreea de Nord în ultimii ani din motive religioase.

Rusia a făcut anul trecut front comun cu China împotriva noilor sancțiuni împotriva Coreei de Nord, făcând uz  în în luna mai de dreptul de veto față de o inițiativă a SUA și divizând astfel Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată de când organismul a început să sancționeze Phenianul în 2006.

Recunoscătoare, Coreea de Nord a răspuns susținând Rusia în Adunarea Generală a ONU, după ce Moscova a trecut granița și a invadat Ucraina. De asemenea, a fost una dintre singurele țări care au recunoscut independența regiunilor ucrainene separatiste și și-a exprimat sprijinul pentru anexarea proclamată de Rusia a unor părți din Ucraina.

Rusia și Coreea de Nord au reluat recent călătoriile cu trenul, și chiar au început să colaboreze fructuos mai ales după ce Rusia a început să fie tot mai izolată de comunitatea internatională ca urmare a invadării Ucrainei. Deci un stat care pedepeste zeci de mii de creștini este cel mai bun prieten al lui Vladimir Putin, cel ce pozează în apărătorul creștinilor ortodocși.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite