Cristiano Ronaldo a ameninţat că va pleca de la Cupa Mondială din Qatar. Federaţia portugheză neagă

8 decembrie 2022, 12:03

Cristiano Ronaldo, căpitanul selecţionatei Portugaliei, „nu a ameninţat în niciun moment că va părăsi” echipa la Cupa Mondială 2022 din Qatar, a asigurat joi Federaţia portugheză de fotbal într-un comunicat, ca răspuns la informaţia difuzată de cotidianul lusitan Record, informează EFE.

„O ştire publicată joi afirmă că Cristiano Ronaldo a ameninţat că va părăsi echipa naţională în timpul unei conversaţii cu Fernando Santos, selecţionerul naţional. FPF (Federaţia portugheză de Fotbal) subliniază că în niciun moment căpitanul selecţionatei, Cristiano Ronaldo, nu a ameninţat că va părăsi echipa în timpul concentrării din Qatar”, a precizează organizaţia pe site-ul său oficial.

„Cristiano Ronaldo îşi construieşte în fiecare zi o traiectorie unică în serviciul selecţionatei şi al ţării care trebuie respectată şi care atestă angajamentul său incontestabil faţă de echipa naţională. De altfel, gradul de dăruire al jucătorului cu cele mai multe selecţii în echipa Portugaliei a fost demonstrat din nou, dacă a mai era necesar, în victoria împotriva Elveţiei din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022”, adaugă FPF.

(w620) Cristiano

Federaţia lusitană explică, de asemenea, că „echipa naţională (jucători, antrenori şi structura FPF) este pe deplin angajată şi entuziasmată din prima zi pentru a construi ceea ce ţara îşi doreşte, să fie cea mai bună participare a Portugaliei la Cupa Mondială”.

Cotidianul Record a anunţat că Ronaldo s-ar fi înfuriat când a fost anunţat că va fi doar rezervă împotriva Elveţiei şi a avut o ceartă aprinsă cu selecţionerul Fernando Santos, în cursul căreia a ameninţat că va părăsi Mondialul din Qatar.

Înaintea startului CM 2022, Cristiano Ronaldo şi-a reziliat contractul cu clubul englez Manchester United, după un interviu în care i-a criticat dur pe conducătorii grupării de pe Old Trafford şi pe antrenorul Erik ten Hag, care l-a ţinut mai mult pe banca de rezerve pe portughez de la debutul sezonului

După de a zdrobit Elveţia în optimile de finală (scor 6-1), Portugalia va înfrunta echipa Marocului, revelaţia CM 2022, sâmbătă, pe Lusail Stadium din Al Daayen (21:00), în sferturile de finală.

(w620) Cristiano

Conform publicaţiei lusitane, preluate de Agerpres,  Ronaldo s-a înfuriat când a fost anunţat că va fi doar rezervă împotriva Elveţiei şi a avut o ceartă aprinsă cu selecţionerul Fernando Santos. Ba mai mult, el a ajuns să ameninţe că părăseşte Cupa Mondială.

Celebrul atacant i-a reproşat lui Fernando Santos a cedat presiunii opiniei publice, după ce 70% dintre portughezi s-au exprimat în favoarea excluderii lui Ronaldo din primul unsprezece, într-un sondaj realizat de A Bola, şi că prin această decizie îl expune direct în mijlocul furtunii. Lucru care s-a şi întâmplat, Ronaldo fiind înconjurat de o „armată” de fotoreporteri care au încercat să surprindă orice gest al lui CR7, în ciuda faptului că pe teren echipa portugheză a făcut cel mai bun său joc la Cupa Mondială, iar înlocuitorul lui Ronaldo în unsprezecele de start, Goncalo Ramos, a fost marele protagonist al meciului, reuşind o triplă în faţa elveţienilor.

Povestea a început însă la meciul din faza grupelor dintre Portugalia şi Coreea de Sud. În minutul 65, la scorul de 1-1, Fernando Santos a decis să facă o triplă înlocuire, scoţându-l de pe teren pe Ronaldo, care a avut o reacţie controversată. „Te grăbeşti al naibii să mă înlocuieşti”, i-ar fi reproşat atacantul, ale cărui cuvinte au fost preluate de presa portugheză. Furia a fost mai mult decât evidentă, iar reacţia selecţionerului portughez nu a întârziat să apară. „Am văzut imaginile schimbării lui Cristiano şi nu mi-a plăcut deloc reacţia sa”, a declarat Santos la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Elveţia.

Potrivit Record, Ronaldo a ameninţat că va pleca, în timpul unei discuţii pe un ton ridicat cu antrenorul (pe care Federaţia portugheză o neagă însă). În plus, mass-media lusitană asigură să starul şi-a reconsiderat poziţia la scurt timp, fiind conştient de importanţa momentului şi de consecinţele devastatoare pe care le-ar putea avea plecarea sa asupra naţionalei ţării sale.

Înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar, Cristiano Ronaldo şi-a reziliat contractul cu clubul englez Manchester United, după un interviu în care i-a criticat dur pe conducătorii grupării de pe Old Trafford şi pe antrenorul Erik ten Hag, care l-a ţinut mai mult pe banca de rezerve pe portughez de la debutul sezonului.

(w620) Cristiano

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului: a câștigat trofeul Champions League de cinci ori și tot de cinci ori a fost declarat și câștigătorul Balonului de Aur. Este singurul fotbalist din istorie care a fost golgheterul campionatului în Premier League, La Liga și Serie A. A reușit această performanță alături de Manchester United, Real Madrid și Juventus.

Ronaldo a scris istorie alături de echipa Portugaliei: a câștigat Euro 2016 după o finală disputată împotriva Franței. Starul lusitan este golgheterul all-time al UEFA Champions League. El este și cel mai bun marcator din istoria Portugaliei, dar și cel mai selecționat jucător lusitan.

 

 

foto: shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite