Criza COVID-19: Noi focare în Vrancea, Vâlcea și Constanța

11 august 2020, 20:16

Este focar de COVID-19 în Vrancea, la un centru pentru copii cu dizabilități din Focșani. 17 din cei 21 de copii care sunt îngrijiţi aici sunt infectaţi. Au fost depistați în urma testărilor periodice. Este infectat şi un adult, angajat al centrului.

Ancheta epidemiologică a stabilit că totul ar fi pornit de la unul dintre copii: din cauza problemelor pe care le are nu a putut anunţa că are simptome. Alţi patru copii au dat semne de răceală iar când s-au făcut teste au aflat că au COVID-19.

Este alertă și la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea. Doi dintre angajați sunt infectați.  Alţi 33 de muzicieni şi familiile lor trebuie să stea în izolare la domiciliu.

Cei doi interpreţi depistaţi pozitiv au anunţat în urmă cu 4 zile că se simt rău. Filarmonica a susţinut, la sfârșitul lui iulie, mai multe spectacole, unul la Arenele Traian din oraș, pentru a marca 25 de ani de existența.

Din imaginile postate pe internet, se vede că niciunul dintre muzicieni nu purta masca de protecție.

La concerte au luat parte şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. În perioada respectivă a mai fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre şoferii primăriei.

Un al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat la o angajată care deserveşte căminul de bătrâni din oraș, finanţat tot de primăria Râmnicu Vâlcea.

Tot în Vâlcea, Mănăstirea Stânişoară este în doliu. Arhimandritul Laurenţiu Popa a trecut la cele veşnice după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2.

A fost diagnosticat la finalul lunii iulie şi de atunci a stat în spital, inclusiv la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, din Bucureşti.  Stareţul Mânăstirii Stânişoară este al doilea cleric, după IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care pierde lupta cu noul coronavirus.

La Constanța, din cauza noului coronavirus, au fost închise două dintre secţiile unui spital privat. Mai multe cadre medicale au reclamat că sunt bolnave, săptămâna trecută, dar spitalul abia acum a făcut publică informaţia. Secția Chirurgie și blocul operator au fost închise.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite