Criza covid trimite tot mai multe școli în scenariul galben sau roșu

22 septembrie 2020, 20:02

La Colegiul Național Frații Buzești din Craiova, elevii de gimnaziu şi de liceu vor trece în scenariul roşu în următoarele două săptămâni. Este decizia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj după apariţia unor cozuri de Covid 19. Elevii din ciclul primar, care au clasele în alte corpuri de clădire, vor învăța în scenariul galben.

Şi elevii Liceului Gheorghe Ionescu Șișești din judetul Mehedinţi, vor învăța online. O profesoară are Covid 19 şi liceul intră în scenariul roşu.

Alte trei profesoare sunt în izolare la domiciliu pentru că fac naveta împreună cu profesoara bolnavă. rtat mască.

Probleme sunt și la Colegiul Național Gheorghe Țițeica: mai mulţi elevi trebuie să stea acasă izolaţi pentru că o colegă de-a lor are test covid pozitiv.

Infectări cu noul coronavirus au fost confirmate în șapte școli din județul Mehedinți.

O clasă a VIII-a, de la Colegiul Național Unirea din Braşov si o clasă a XI-a de la Liceul de Arte Plastice au trecut în scenariul roșu după ce doua eleve au aflat că au Covid 19.

Este coronavirus şi la o grădiniţă, unde este infectată o îngrijitoare.

Situaţia este mai gravă în Caraș Severin, unde peste 100 de unităţi de învăţământ au decis, după numai o săptămână de cursuri faţă în faţă, să treacă la scenariul galben. 5 elevi au fost depistati cu SARS-CoV-2. A crescut numărul de cazuri de Covid 19 în tot județul.

În Caraș-Severin sunt peste 350 de cazuri active de COVID-19, majoritatea în Reșița, Caransebeș și Bocșa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite