Criză de oxigen la Napoli. Restricțiile dau rezultate în Spania. Germania crește numărul infirmierilor

13 noiembrie 2020, 21:19

Italienii se aporpie de coșmarul prin care au trecut astă primăvară.

La Napoli este criză de oxigen, iar farmaciștii au recuperat personal buteliile de la pacienți de acasă. Companiile care le încarcă nu mai fac nici ele față. Cadrele medicale care abia și-au revenit după trauma de la începutul anului fac apeluri disperate.

La o lună după declararea stării de urgență și a izolării teritoriilor, în Spania încep să se vadă primele rezultate în lupta cu epidemia.

Ministrul Sănătății din Spania a anunțat că rata infectărilor s-a stabilizat, dar situația este încă fragilă cu o incidență de peste 500 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Germania se pregătește și ea pentru un scenariu negru. Ministrul Sănătății a anunțat astăzi că a pus capăt crizei de personal creată în ultimii 20 de ani în spitale.

Vestea proastă pentru întreaga lume este că medicamentul minune, Redemsivir, nu este de fapt atât de eficient în tratamentul Covid 19.

Experții spun că antiviralul nu ar trebui să facă parte din tratamentul de rutină aplicat inclusiv pacienților de la terapie intensivă.

Un studiu extins realizat de OMS arată că medicamentul influențează puțin sau deloc evoluția bolii.

Savanții spun că și primele studii, publicate în luna martie, arătau că nu există suficiente informații și argumente pentru a recomanda Redemsivirul și alte antivirale în tratamentul pacienților aflați la terapie intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite