Criză majoră în Siria. Președintele turc va continua ofensiva, indiferent de criticile externe

14 octombrie 2019, 21:13

Ofensiva turcă a continuat cu intensitate, mai ales după retragerea forțelor speciale americane din două avanposturi. Decizia Washingtonului a permis înaintarea armatei guvernamentale spre nord, unde risca să intre în contact cu militarii turci.

Mai mult, o bază americană din apropierea orașului Kobane a fost bombardată de artileria turcă. Ankara s-a dezvinovățit admițând că a fost o eroare, dar un general american a declarat că turcii știau coordonatele unde se află forțele speciale ale Pentagonului.

Preşedintele Turciei, Recep Taiyyp Erdogan: Noi nu suntem în război. Noi suntem un stat. Ne confruntăm cu o organizaţie teroristă.

Țările din Uniunea Europeană au decis să limiteze vânzările de armament și muniție către Turcia dar nu au impus un embargou total. Europenii au vândut anul trecut Turciei arme de 45 de milioane de euro.

Preşedintele Turciei, Recep Taiyyp Erdogan: Suntem un aliat din NATO. Aceste ţări nu sunt toate membre în Alianţă. NATO are Articolul 5. În prezent, suntem sub presiunea şi hărţuirea unei organizaţii teroriste. Veţi fi alături de aliatul vostru, un membru NATO, sau de terorişti?

Ankara a acuzat milițiile kurde pentru apărarea poporului că au eliberat sute de teroriști dintr-o închisoare din nordul Siriei, declarație care a fost susținută parțial și de președintele Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite