CSM i-a retras de la MJ pe cei doi secretari de stat Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, locţiitorul ministrului Justiţiei

3 februarie 2017, 08:42

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Procurorul Oana Andrea Schmidt-Hăineală a solicitat vineri premierului Sorin Grindeanu încetarea calității de secretar de stat la Ministerul Justiției

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat după şedinţa CSM, că el crede că este mai bine, nu numai pentru imparţialitatea anchetei, dar şi pentru Ministerul Justiţiei şi pentru cei doi procurori, ca ei să fie acasă, la Ministerul Public, pentru a clarifica toate problemele într-o manieră imparţială. Cu privire la punctul de vedere al ministrului Justiţiei,  procurorul general al României  a declarat că i s-a părut rezonabil, spunând că îşi doreşte să îşi păstreze echipa.

Augustin Lazăr a adăugat că imparţialitatea este un principiu esenţial care trebuie apărat.

Solicitarea de retragere a fost făcută de procurorul general al României, Augustin Lazăr. El a depus cererea la câteva ore după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că îşi va delega atribuţiile pentru o săptămână secretarului de stat Constantin Sima.

Cei doi procurori au fost detaşaţi la ministerul Justiţiei luna trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite