Pacienții care au avut COVID rămân cu sechele neurologice. Prințului Charles nu i-au revenit încă gustul și mirosul, la două luni după boală
03 Iulie 2020, 21:13 (actualizat 03 Iulie 2020, 23:45)
(actualizat 03 Iulie 2020, 23:45) | Știrile TVR

Pierderi de memorie, oboseală, lipsa mirosului și a gustului - sunt doar câteva dintre suferințele prin care trec mulți dintre cei care au avut COVID. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la o Universitate din Danemarca.

La săptămâni bune după ce s au vindecat, mulți pacienți se plâng de stări de epuizare, dureri de cap și de faptul că nu se pot concentra.

Cercetătorii de la Universitatea daneză Aarhus au stabilit că în jur de 30 la sută dintre cei ce au avut COVID rămân cu sechele ca după o comoție cerebrală.

Despre sechelele ce țin de aparatul respirator - de exemplu capacitate pulmonară mult redusă - se vorbește de la începutul pandemiei. Însă urmările neurologice ale COVID 19 au fost confirmate recent și pun pe gânduri și mai mult lumea medicală, pentru care acest virus e în continuare un mister.

Și prințul Charles, moștenitorul tronului britanic se plângea de curând că, deși a avut COVID acum mai bine de două luni, gustul și mirosul încă nu i-au revenit.