Cu sufletul curat, în așteptarea Nașterii Domnului. Este sărbătoarea împăcării şi a bucuriei, ne amintesc preoții

24 decembrie 2022, 16:41

Credincioşii şi-au curăţat sufletul prin taina Sfintei Spovedanii, pentru a putea simţi pe deplin bucuria Naşterii Domnului.

Este o binecuvântare şi o senzaţie care nu poate fi mrturisită în cuvinte. Este ceva divin.

Vine Hristos, se naşte pe Pământ şi este un moment unic, pe care noi, creştinii, ar trebui să-l trăim mult mai autentic.

PĂRINTELE EMIL-NEDELEA CĂRĂMIZARU, preot paroh la Biserica Sf. Gheorghe Nou, Bucureşti: Starea aceasta bine ar fi să se permanentizeze în minţile şi în sufletele oamenilor de pretutindeni. Lumea nu ar mai fi atât de nebună, de frământată, de alergătoare după nimicuri, nu ar mai fi însetată de sânge, de războaie.

Crăciunul înseamnă mai mult decât masa îmbelşugată şi daruri sub brad, spun preoţii. Este sărbătoarea împăcării şi a bucuriei, în care ar trebui să fim recunoscători pentru toate.

PĂRINTELE VASILE IOANA, preot paroh la Biserica Sf. Nicolae Dintr-o Zi, Bucureşti: Până la urmă, personajul principal al sărbătorii este Iisus Hristos, el ar trebui să se nască în noi. Este sărbătoarea împăcării. Ar fi bine ca tu să fii dar de Crăciun pentru familia ta.

DIANA BRÂNCUŞ, jurnalist senior TVR: De Crăciun pregătim cu toţii daruri pentru cei dragi. Cele mai de preţ sunt însă cele care nu costă nimic, iar cel mai mare dar este dragostea pe care le-o oferim celorlalţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite