Cu sufrageria în Belgia, dormitorul în Olanda și terasa „de partea bună a frontierei”. Complicații generate de ridicarea restricțiilor impuse în pandemie

4 iunie 2020, 14:46

Baarle-Nassau este un orășel olandez pe teritoriul căruia se găsesc nu mai puțin de 22 de enclave belgiene, pe teritoriul cărora se respectă legislația Regatului Belgiei. Unele case au sufrageria în Belgia și dormitorul în Olanda, iar pe trotuar sunt marcate zonele de trecere a frontierei.

Ieșirea din izolare dă naștere la confuzii aici, în condițiile în care olandezii au deschis terasele, în timp ce belgienii încă nu.

În aceste condiții, este esențial să te afli pe partea bună a frontierei, dacă dorești să bei o bere pe terasă.

Luciano, rezident belgian: „Am vrut să mă asigur că sunt pe partea olandeză, pentru că aici, în Olanda, putem bea ceva la terasă„.

Belgienii care trec frontiera pentru a merge la terasă o fac pe riscul lor.

Jeff Bax e un belgian în vârstă de 86 de ani care, deși e vecin cu terasa, nu poate să-i calce pragul. Riscă o amendă consistentă.

Comisia Europeană a lansat un set de recomandări pentru redeschiderea progresivă a frontierelor interne ale UE, însă țările sunt cele care decid când și maniera în care ridică restricțiile de la propriile frontiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite