Cum știm că un produs este cu adevărat tradițional și respectă regulile

13 aprilie 2017, 13:35

În pragul sărbătorilor pascale, produsele tradiționale sunt la mare căutare. Cele făcute cu adevărat ca la mama acasă nu sunt deloc ieftine.

Ca să fiți siguri că nu sunteti păcăliți, verificați întotdeauna dacă producătorul are atestat de la Ministerul Agriculturii.

Atestatul certifică faptul că produsul respectă o rețetă din bătrâni, că ingredientele sunt naturale, fără aditivi artificiali. Pe document găsiți cifra la care produsul este înscris în registrul național al produselor tradiționale atestate, dar și informații despre cine îl produce și unde.

În Registrul Național al Produselor Tradiționale sunt înscrise peste 550 de produse certificate. Iar la nivel european patru au protecție specială: magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibănești,  salamul de Sibiu și de curând, novacul afumat din Țara Bârsei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă