Cum arată „Linia Wagner” pe care mercenarii lui Prigojin o construiesc în Lugansk. „Este vorba despre o apărare la mai multe niveluri”

„Linia Wagner” văzută din cer
„Linia Wagner” văzută din cer
19 octombrie 2022, 14:50

„Un complex de fortificaţii este în curs de construcţie pe linia de contact, denumit comun «Linia Wagner»”, anunţă acest om de afaceri apropiat Kremlinului, pe reţele de socializare aparţinând întreprinderii sale, Concord.

„Este vorba despre o apărare la mai multe niveluri”, subliniază Prigojin.

Însă patronul Wagner nu oferă precizări cu privire la lungimea acestei linii şi nici despre amplasarea exactă a acesteia sau timpul necesar finalizării acestor lucrări.

Prigojin, în vârstă de 81 de ani, consideră că această linie de apărare nu ar trebui să fie „necesară” împotriva armatei ucrainene.

„Simpla prezenţă a unităţilor Wagner pe linia frontului este deja un zid impenetrabil”, consideră Evgheni Prigojin.

Site-ul Meduza a realizat un colaj video despre cum avansează lucrările și care sunt pozițiile lor pe hartă.

Potrivit Meduza, se presupune că așa-zisa „Linie Wagner” se întinde pe câteva zeci de kilometri și va acoperi direcțiile către Lisiceansk și Lugansk.

Lucrările sunt făcute de utilaje militare pentru săpat șanțuri, de mare viteză, tipul BTM-3, dezvoltate în URSS. Mașinăriile stăteau de ani buni în depozitele Ministerului Apărării.

Totuși, remarcă Meduza, experiența celui de-al Doilea Război Mondial a demonstrat că investițiile în construcția unor astfel de linii de apărare au fost, în majoritatea cazurilor, nejustificate. Asemenea bariere pot fi trecute fie forțând intrarea printr-o zonă îngustă, fie ocolindu-le.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite