Cum putem economisi bani albi pentru zile negre. Sfaturile specialiștilor în educație financiară

25 ianuarie 2020, 19:41

17% dintre românii cu vârste între 18 și 38 de ani nu reușesc să strângă niciun ban și cheltuie tot ce câștigă într-o lună, arată un studiu recent.

Specialiștii în educație financiară spun că banii economisiți n-ar trebui să-i dăm pe vacanțe sau gadgeturi. Ei trebuie păstrați ca rezervă pentru situații neprevăzute. Mai simplu, „bani albi pentru zile negre.”

Dacă ideea de a economisi bani pare imposibilă, gândiți-vă doar că în fiecare zi cheltuim cel puțin 5 lei pe lucruri de care nu avem neapărat nevoie. În cazul în care acești bani ar ajunge în pușculiță, la sfârșitul anului am avea strânși aproape 400 de euro – echivalentul a 1,3 salarii minime nete.

Există și tineri chibzuiți care economisesc undeva la 100 de euro într-o lună. În topul adulților până în 38 de ani care pun bani în pușculiță sunt și bucureștenii, ieșenii și clujenii.

Studiile arată că bărbații și femeile sunt în egală măsură impulsivi când vine vorba de cumpărături. Însă în cazul unor probleme financiare, doamnele sunt mai dispuse să fie atente la cheltuirea banilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite