Cum reacţionăm când suntem atacaţi de o haită de câini? Echipa Ştirilor TVR a stat de vorbă cu instructorii de dresaj canin

29 ianuarie 2023, 19:03

Ce aţi face în situaţia în care aţi fi atacat de o haită de câini?

Nu prea mă descurc. Ce să facem?. Ne apărăm. Luam o piatra, facem ceva.

Daca eşti înconjurat sau pus intr-o astfel de situaţie, trebuie să fugi!

Total greşit, spun cei care cunosc comportamentul câinilor. Primul lucru pe care trebuie să îl facă o persoană atacată este să se oprească.

Următorul lucru este să încerce să îşi protejeze spatele.

Tudor Ionescu, instructor de dresaj canin: În acest plan mic de gestionare a situaţiei trebuie să ne uităm la ce este în jurul nostru. Să căutăm un gard, un copac, o suprafaţă mai înaltă ca să pot în primul rând să protejez spatele, pentru că dacă vorbim de o haită de câini, va încerca să ne înconjoare şi cel mai prost e să ai spatele neacoperit pentru că atunci vei intra într-un vârtej în care ei te vor întoarce, îţi vei pierde echilibrul.

Apoi, spun instructorii în dresaj canin, important este să evităm să ne uităm în ochii câinilor care ne atacă şi nu în ultimul rând să încercăm să descurajăm patrupedul care conduce atacul.

Instructor de dresaj canin: Să încercam să nu facem contact vizual ochi în ochi cu ei. Să ne uităm lângă ei pentru că de multe ori acest contact vizual poate fi interpretat ca o provocare. Confruntarea trebuie să se axeze pe descurajarea câinelui alfa. Câinele alfa va fi cel care va iniţia şi atunci ceilalţi îl vor urma. Dacă reuşim să îl blocăm pe el sunt şanse foarte mari ca ceilalţi să nu mai continue.

În situaţia extremă în care suntem atacaţi, instructorii spun că trebuie să ne apărăm cu orice avem la îndemână.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite