Cum se aplică noile reguli sanitare. Reprezentații mall-urilor, nemulțumiți. CSM anunţă că noile restricţii nu se aplică instanţelor şi parchetelor
25 Octombrie 2021, 12:30 (actualizat 25 Octombrie 2021, 12:49)
(actualizat 25 Octombrie 2021, 12:49) | Știrile TVR

Reprezentanții mall-urilor sunt nemulțumiți de noi restricții impuse de autorități, pe care le consideră neclare și cer lămuriri suplimentare.

Jurnalistul TVR Cătălin Deacu a mers luni într-un mall din București unde a putut să intre fără să fie întrebat dacă are certificat verde. Situația se repetă și în alte mall-uri.

Noile reguli spun că în cazul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală acestora le este permis accesul în unitățile alimentare, dar în cele din afara marilor centre comerciale.

Și magistrații au reacționat, luni, după impunerea restricțiilor. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informează că noile restricții adoptate de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID- 19 nu vizează activitatea instațelor și parchetelor.

Sunt și instituții publice unde se respecta restricțiile. Este cazul ANAF, unde echipa Știrilor TVR a filmat. Aici au fost efectuate circuite separate pentru persoanele vaccinate și pentru cele nevaccinate. Persoanele nevaccinate nu au voie înăuntru angajații ANAF le iau actele și se ocupă de ele.