Cum se aplică noile reguli sanitare. Reprezentații mall-urilor, nemulțumiți. CSM anunţă că noile restricţii nu se aplică instanţelor şi parchetelor

25 octombrie 2021, 12:30

Jurnalistul TVR Cătălin Deacu a mers luni într-un mall din București unde a putut să intre fără să fie întrebat dacă are certificat verde. Situația se repetă și în alte mall-uri.

Noile reguli spun că în cazul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală acestora le este permis accesul în unitățile alimentare, dar în cele din afara marilor centre comerciale.

Și magistrații au reacționat, luni, după impunerea restricțiilor. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informează că noile restricții adoptate de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID- 19 nu vizează activitatea instațelor și parchetelor.

Sunt și instituții publice unde se respecta restricțiile. Este cazul ANAF, unde echipa Știrilor TVR a filmat. Aici au fost efectuate circuite separate pentru persoanele vaccinate și pentru cele nevaccinate. Persoanele nevaccinate nu au voie înăuntru angajații ANAF le iau actele și se ocupă de ele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia