Cumpărături de panică la Beijing, de teama unui lockdown

25 aprilie 2022, 17:56

Magazinele din Beijing încep să aibă rafturile goale după ce milioane de oameni le-au luat cu asalt de teamă că autoritățile vor impune carantină. Au fost cozi uriașe la supermaketuri și în piețe în ciuda asigurărilor date de oficiali că există suficientă mâncare.

Asaltul asupra magazinelor a venit în timp ce au fost descoperite 22 de cazuri noi transmitere comunitară de COVID și aproape 4 milioane de locuitori din cel mai populat cartier al Beijing-ului au primit ordin să fie testați de trei ori săptămâna aceasta: luni, miercuri și vineri. Cel puțin 12 blocuri sunt deja în carantină, iar rezidenții din tot cartierul au primit ordin să-și reducă deplasările la minimum. Multe săli de sport și-au închis deja porțile, iar în Beijing se intră doar cu un test negativ nu mai vechi de 48 de ore.

Cei peste 26 de milioane de locuitori ai orașului sunt de o lună izolați la domiciliu după o explozie de infectări cu varianta Omicron. De la sfârșitul lunii martie până acum au fost înregistrate peste 400 de mii de cazuri și aproape 200 de decese la Shanghai.

Măsurile sanitare sunt foarte dure, inclusiv instalarea de alarme și garduri în fața clădirilor unde sunt persoane testate pozitiv, sau evacuarea forțată a sute de locuințe pentru a fi dezinfectate. Mulți oameni se plâng și că nu au suficientă mâncare pentru că aceasta este livrată exclusiv de autorități, iar numărul curierilor nu face față uriașei aglomerări urbane. În ciuda acestui lockdown strict, alte 22 de mii de infectări noi au fost descoperite la Shanghai în ultima zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă