Cuplul regal olandez își cere scuze pentru încălcarea regulilor de distanțare fizică în vacanță

Cuplul regal olandez Willem-Alexander și Maxima
Cuplul regal olandez Willem-Alexander și Maxima
24 august 2020, 15:38

În fotografie, cuplul regal apare braţ la braţ cu un bărbat identificat de mass-media ca fiind unul dintre proprietarii unui restaurant de pe insula turistică Mykonos.

Fotografia îl arată pe regele Willem-Alexander cu părul ciufulit, într-o cămaşă cu mâneci ridicate şi o mască de protecţie în mână. Alături de el, soţia lui, Maxima, zâmbitoare, este flancată de un alt bărbat care o cuprinde cu braţul de mijloc.

Cuplul regal încalcă astfel regula distanţării fizice impusă în numeroase ţări în condiţiile în care situaţia sanitară legată de epidemie continuă să se degradeze în lume.

„În mass-media a apărut o fotografie în care nu păstrăm o distanţă corespunzătoare. În spontaneitatea momentului, nu am dat atenţie acestui aspect”, au explicat regele şi regina pe Twitter. „Desigur, ar fi trebuit să facem asta. Pentru că şi în vacanţă, respectarea regulilor împotriva COVID-19 este esenţială pentru a învinge virusul”, au adăugat ei.

Autorul fotografiei, care şi-a păstrat anonimatul, a explicat pentru postul olandez RTL Nieuws că fotografia a fost făcută într-un cadru privat, iar nerespectarea măsurii de distanţare fizică a fost „o greşeală”.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite