Cursuri de acasă, teatre și localuri închise, masca obligatorie. București și alte șase orașe reședință de județ sunt pe lista roșie

20 octombrie 2020, 21:01

În Craiova, a fost ultima zi în care elevii s-au dus la școală. În următoarele două săptămâni vor avea exclusiv cursuri online. Restricțiile se aplică pentru două săptămâni cel puţin şi în cazul grădinițelor.

Restricțiile nu vizează și creșele. Aşa prevede legea.

Masca trebuie purtată și pe stradă.

Măsuri similare au fost adoptate și de autoritățile din Vâlcea, pentru 14 localități. Pe listă sunt şi stațiunile Băile Olăneşti, Băile Govora, Călimănești, dar și municipiul Râmnicu Vâlcea, unde incidența cazurilor de COVID a ajuns la aproape 5 (4,69%) la mia de locuitori. Barurile, restaurantele și cafenelele nu mai pot primi clienți în spatiile interioare.

Până la începutul lunii noiembrie, sunt interzise nunțile, botezurile și alte evenimente, care adună multe persoane, atât în spaţiile închise, dar şi în aer liber.

În alte 16 localităţi din județ, în care incidența cazurilor Covid este mai mică, localurile pot funcționa, dar la 30 la sută din capacitate în cazul spațiilor închise.

Şi purtarea măștii sanitare este obligatorie inclusiv pe stradă în Vâlcea. Doar copiii sub cinci ani sunt scutiți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite