Dalai Lama regretă că i-a cerut unui băiat să îl sărute pe buze și să-i ”sugă limba”. Imaginile au stârnit numeroase critici pe paginile de socializare

Dalai Lama regretă că i-a cerut unui băiat să îl sărute pe buze și să-i ”sugă limba”
Dalai Lama regretă că i-a cerut unui băiat să îl sărute pe buze și să-i ”sugă limba”
10 aprilie 2023, 15:24

De asemenea, videoclipul îl arată pe Dalai Lama sărutându-l pe buze pe copil.

 

„Sanctitatea Sa îi tachinează adesea pe oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”, a precizat biroul său.

Imaginile au stârnit numeroase critici, mulți utilizatori de rețele de socializare afirmând că sunt nepotrivite și deranjante.

Se pare că incidentul a avut loc la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, la 28 februarie. Acesta interacționase cu aproximativ 120 de elevi care finalizaseră un program de formare profesională organizat de Fundația M3M, ramura filantropică a companiei imobiliare M3M Group.

Fundația a publicat pe rețelele de socializare, în martie, fotografii de la eveniment – într-una dintre ele, Dalai Lama este văzut îmbrățișând băiatul din videoclipul viral.

În videoclipul care a circulat online, băiatul este văzut întrebând dacă îl poate îmbrățișa pe Dalai Lama. Liderul îi face semn spre obraz, spunând „mai întâi aici”, iar băiatul îl sărută pe obraz și îl îmbrățișează.

Apoi, în timp ce îl ține de mână pe băiat, Dalai Lama face un gest către buze și spune „cred că și aici” și îl sărută pe băiat pe buze.

Liderul își pune apoi fruntea pe cea a băiatului, înainte de a scoate limba, spunând „și suge-mi limba”. În timp ce unii oameni râd, băiatul scoate limba înainte de a o retrage puțin, la fel ca Dalai Lama.

Apoi au loc mai multe îmbrățișări, în timp ce liderul spiritual îi vorbește băiatului pentru încă un timp, spunându-i să se uite la „ființele umane bune care creează pace și fericire”.

Scoaterea limbii poate fi o formă de salut în Tibet.

Dalai Lama trăiește în exil în India de când a fugit din Tibet în 1959, în urma unei revolte împotriva dominației chineze.

În 2019, biroul lui Dalai Lama și-a cerut scuze după ce liderul spiritual a declarat într-un interviu pentru BBC că orice viitoare femeie Dalai Lama ar trebui să fie „atrăgătoare”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite