Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General al TVR: Voi susține în organismele de conducere ale TVR să nu mai participăm la Eurovision și să studiem varianta de a da în judecată EBU

Televiziunea Română
Televiziunea Română
20 mai 2022, 19:46

Reacția președintelui-director general al TVR vine după scandalul de anul acesta de la Eurovision: EBU susţine că ar fi existat nereguli la vot în cazul a şase ţări, printre care şi România.

TVR dezaprobă modul în care EBU a gestionat situaţia generată de voturile exprimate de juriile naționale, cu ocazia semifinalelor și finalei concursului Eurovision 2022. Juriul din România a respectat procedurile concursului, dar notele acordate nu au fost luate în considerare.

Eurovision 2022 a avut loc la Torino, în Italia, cu două semifinale pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai și a fost transmis în direct de TVR 1 și TVR Internațional. 40 de țări s-au înscris anul acesta în concurs, sub sloganul “The sound of beauty”. 25 dintre acestea au intrat în finală.

România a fost reprezentată de wrs cu piesa Llamame, care s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte.

Finala a fost câștigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia Stefania, cu 631 de puncte. Votul final a constat din votul juriilor din fiecare țară participantă (pondere de 50 la sută) și votul publicului.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite