Dan Diaconescu, suspectat că a întreținut relații sexuale cu două surori gemene minore, a fost reţinut
06 Aprilie 2023, 12:27 (actualizat 06 Aprilie 2023, 20:53)
(actualizat 06 Aprilie 2023, 20:53) | Știrile TVR

Dan Diaconescu a fost reţinut de poliţişti. Acuzaţiile sunt extrem de grave. Fostul realizator tv şi parlamentar este bănuit de sex cu minore, dar şi că a apelat la prostituţie infantilă. Anchetatorii au descins acasă la el şi l-ar fi găsit ascuns într-o dependinţă a locuinţei. La finalul percheziţiilor, Dan Diaconescu a fost dus de anchetatori la Constanţa, acolo unde ar fi avut loc unele dintre faptele de care este acuzat. Fostul realizator tv susţine că este nevinovat. La casa din Constanţa au avut loc şi alte percheziţii.

 

Anchetatorii au descins la locuinţa din Bucureşti a lui Dan Diaconescu de la primele ore ale dimineţii, pentru percheziţii. Surse din anchetă spun că la sosirea trupelor speciale, fostul parlamentar şi realizator de televiziune s-ar fi speriat.

Dan Diaconescu este acuzat de contact sexual cu un minor şi folosire a prostituției infantile, ambele în forma continuată. Avocatul său a susţinut că fostul parlamentar este nevinovat.

Cei care au pornit ancheta în cazul fostului realizator TV sunt poliţiştii din Constanţa. Aceştia s-au autosesizat după ce Dan Diaconescu ar fi fost înregistrat de una dintre minorele de 15 ani cu care ar fi avut relaţii sexuale în timp ce i-ar fi solicitat să găsească o tânără virgină.  Ulterior, anchetatorii au aflat că, în 2020 si 2021, în perioada pandemiei, Diaconescu ar fi apelat la o reţea de prostituţie şi ar fi întreţinut relaţii sexuale, contra cost, cu gemene de 15 ani.

 

ACTUALIZARE Anchetatorii îl acuză că în perioada 2020 - 2021 a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani si 4 luni, la acea vreme). Întâlnirile aveau loc în București și în Constanța.

Tot în aceleași orașe au avut loc întâlniri și cu sora geamănă a fetei.

Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea. A fost păcalit de una dintre minore că a găsit o prietenă virgină, apoi a a fost filmat și șantaja, cerându-i-se bani, în caz contrar, imaginile urmau a fi publicate.

„La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit”, transmite IPJ Constanța

În această după amiază, procurorii vor decide dacă îl rețin pe Dan Diaconescu.

(w620) Dan Diacon

În 2015 judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis ca Dan Diaconescu să fie condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei ‘Atac la persoană’.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

Diaconescu a fost eliberat condiționat, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare. El a câştigat 200 de zile pentru că a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi.