Darius Ludwig vrea să devină „cel mai mare artist, ca Picasso!”. Băieţelul de 12 ani din Pata Rât are propria expoziţie, iar lucrările lui au fost scoase la licitație
25 Septembrie 2022, 19:21 | Știrile TVR

Un vis şi un talent deosebit, ca să poţi depăşi orice obstacol! Darius, un băiat de 12 ani, din Pata Rât, aşezarea săracă de lângă rampa de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca reuşeşte să strălucească deşi totul în jurul este gri. Darius este pasionat de pictură, iar talentul lui a convins mai mulţi oameni cu suflet mare că merită să fie susţinut. Aşa că acum el are propria expoziţie, iar lucrările lui au fost chiar scoase la licitaţie.

 

Darius Ludwig iubeşte pictura. Nu ştie cum a ajuns să iubească tot ce ţine de desen. Pentru că, în Pata Rât, acolo unde locuieşte, oamenii nu sunt preocupaţi de artă, ci de supravieţuire.

Şansa lui Darius a venit anul trecut, când a fost remarcat de membrii unei asociaţii care se ocupă cu promovarea tinerelor talente.

Asociaţia a strâns cele mai bune desene ale lui Darius şi a organizat o expoziţie, în centrul oraşului Cluj-Napoca.

Oricine doreşte poate cumpăra o creaţie sau poate dona bani pentru micul pictor.

În urma licitaţiei, au fost strânşi aproape 3 mii de lei. Darius a primit un telefon mobil, multe instrumente ca să îşi practice talentul, dar şi o ofertă pentru un curs de desen.

Darius speră ca într-o zi să se poată muta împreună cu familia într-un loc mai bun din Cluj- Napoca.