Dăruirea unui dascăl poate face diferența. Fără nicio oră de meditație, 10 elevi dintr-un sat buzoian au luat peste 9 la Evaluarea Națională

6 iulie 2020, 18:46

Catălin Zaman este profesor de limba română la Școala Clondiru din județul Buzău. A fost elev al școlii respective și de 14 ani predă acolo. Elevii săi obțin doar rezultate foarte bune. Anul acesta se mândrește cu patru elevi de nota 10.

Cătălin Zaman: „Sunt mândru de acești copii. Rezultatele noastre dovedesc că nu e diferență între oraș și sat și încerc să le spun și asta copiilor”.

I-a învățat pe copii mai mult decât gramatica și comentarii literare. Le-a insuflat pasiune. Maia este o elevă de 10, care vrea să devină profesor. Chiar în școala pe care a terminat-o. Alții vor să fie medici ori programatori.

Momentul despărțirii de fiecare generație este greu pentru orice profesor. Azi sălile de clasă sunt goale. Rămân însă amintirile celor patru ani de gimnaziu.

În spatele rezultatelor obținute la teste stă munca de echipă a profesorilor din școală.

Fiecare va merge de acum pe drumul lui: elevii către succese viitoare, iar dascălul către alte generații pe care să le învețe să scrie și să vorbească corect românește.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite