Datele companiilor, în pericol. Angajații care lucrează de acasă pot fi ținte ușoare ale hackerilor

10 mai 2020, 22:27

Intră aici să afli ultimele știri despre noul coronavirus!” „Informații exclusive pe care autoritățile le ascund de noi” și lista de titluri alarmiste poate continua. Toate sunt e-mailuri create de atacatorii cibernetici, mai ales pentru angajații companiilor, care lucrează de acasă.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că zilnic sunt create peste 10 mii de domenii web asociate subiectului coronavirus. Iar numărul de atacuri a ajuns în luna aprilie la o medie de 4000 pe zi.

Cum funcționează de fapt aceste atacuri? Primim un email care pare să vină din partea unei instituții a statului de cele mai multe ori, așa că nu verificăm cu atenție sursa lui și suntem tentați să îl deschidem să vedem despre ce este vorba. Odată apăsat click, tot ce facem este să descarcăm un soft care ne poate fura cu ușurință datele personale și ne poate prelua controlul dispozitivelor.

De la începutul pandemiei, inclusiv Poliția Română și marii retaileri au fost ținta atacurilor cibernetice. În numele lor, atacatorii au trimis emailuri prin care anunțau promoții, ofereau vouchere sau îi chemau pe oameni la sediul poliției pentru o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite