De ce aleg studenții străini să studieze în România

23 ianuarie 2020, 09:08

Universitatea de Medicină și Farmacie atrage anual sute de studenți străini. Veniți din toate colțurile lumii, studenții se bucură de învățământ de înaltă calitate. Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este instituția unde se înregistrează cei mai mulți studenți străini din România, numărul candidaților aflându-se în creștere constantă. Ponderea studenților internaționali de la secțiile în limba engleză și limba franceză a crescut, în ultimii 10 ani, de la 30% la 45% din totalul studenților facultății, iar numărul acestora aproape că s-a dublat, de la 944 de studenți în 2008, la 1747 în 2019.

La Universitatea de Vest din Timișoara sunt peste 500 de studenți înmatriculați în acest an universitar, proveniți din state UE (Portugalia, Spania , Italia) și non-UE ( Israel, Tunisia) dar și din  categoria „români de pretutindeni” (Republica Moldova, Serbia). Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, dar și Facultatea de Științe Economice au cei mai mulți studenți străini.

La Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara studiază peste 1350 de studenți străini. Majoritatea urmează cursurile de Medicină generală, însă unii au les Medicina Dentară sau Farmacia. Predarea se face nu doar în limba română, ci și în englează și în franceză. Cei mai mulți studenți străini vin din Italia, Tunisia, Germania, Serbia, Maroc, state din Orientul Mijlociu, dar și din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite