Dețineți animale rumegătoare? În Noua Zeelandă, s-ar putea sa fiți taxați pentru acest lucru

17 iunie 2022, 15:51

Guvernul a anunțat miercuri un plan pentru a taxa fermierii pentru emisiile propriilor animale, acesta fiind primul efort în acest sens. Planul face parte dintr-o inițiativă mai mare de reducere a emisiilor propusă de Ministrul Mediului, inițiativă ce include, începând cu 2025, planuri pentru sectoarele de energie, transport, deșeuri și locuri de muncă.

Noua Zeelandă, care are aproximativ 10 milioane de vite și 26 milioane de oi, este un exportator agricol major. Agricultura face jumătate din emisiile brute ale Noii Zeelande, și, prin faptul că aceste emisii se vor taxa, țara va urmări să ajungă la ținta net-zero în 2050.

Veniturile din acest plan vor fi investite în servicii de cercetare, dezvoltare și de consultanță pentru fermieri, care vor fi primi, de asemenea, bonus-uri pentru reducerea emisiilor prin aditivi pentru hrana animalelor, precizează Reuters.

(w400) Vaci

Vacile și oile sunt animale rumegătoare, ceea ce înseamnă că au un sistem digestiv complex cu stomac pluricameral pentru digestia mâncării. Dar, pe măsură ce hrana fermentează în stomac, ele produc metan ca un produs adiacent – care trebuie scos afară prin râgâieli.

Acest proces face ca aceste animale să emită până la 500 de litri de metan zilnic. Gazele de seră sunt extrem de eficiente pentru a capta căldura din atmosferă, de 25 de ori mai puternice decât dioxidul de carbon.

Sateliții cu rezoluție înaltă au detectat emisii de metan de la un lot de vaci din California – adică râgâielile vacilor au fost observate din spațiu, conform companiei de date despre mediu GHGSat.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Uniunea Europeană este hotărâtă să introducă reguli europene în spațiu