O regizoare crescută în orfelinat și-a lansat la Focșani primul scurt metraj "Inimă albastră"
11 Aprilie 2019, 18:26
(actualizat 11 Aprilie 2019, 20:22)

O femeie care are doi copii, decide să plece singură la muncă în Italia. Despărțirea este grea și dureroasă pentru toți. La întoarcere mama își găsește copiii mari, dar simte că a pierdut cele mai frumoase momente din viața lor. Este subiectul, de actualitate, al scurt metrajului: Inima Albastră. A fost prezentat în premieră la Focșani, orașul natal al regizoarei, o tânără de 35 de ani, crescută în orfelinate și stabilită ulterior în Italia.

Mama cuprinsă de remușcări că trebuie să-și lase copiii iîn grija bunicilor este interpretată de actrița Maia Morgenstern.

A ascultat povestea regizoarei și a dat viață unui personaj rupt din realitatea anilor de după Revoluție.

Pelicula a fost vizionată în premieră în cinematograful Balada din Focșani. Acum 18 ani, au prins contur acolo visele Violetei Bîrlă.

În sala plină de tineri din centrele de plasament din Vrancea dar și de asistenți maternali, a fost multă emoție.

Pentru copiii orfani asemenei Violetei, filmul a avut un impact puternic.

Viata Violetei Bîrlă a fost un lung șir de întâmplări nefericite, supărări, renunțări. O luptă pentru împlinirea unui vis.

Violeta a trăit în trei orfelinate, a muncit într o fabrică, a lucrat în restaurante.

A plecat în Italia la 20 de ani să studieze actoria. Nu l-a uitat niciodată pe profesorul de română care a tratat-o ca pe propriul copil.

Premiera scurt metrajului a fost organizată de Direcția pentru Protecția Copilului Vrancea.

Violeta Bîrla e mândră că a reușit să ajungă la sufletele celor mulți.

Iar visul ei merge mai departe. Urmează o piesă de teatru și ecranizare unui roman "Numele inimii" în care visează să aibă protagoniști celebri de la Hollywood.