De sâmbătă, purtarea măștii de protecție e obligatorie pe litoralul românesc, în spații publice deschise

31 iulie 2020, 20:26

ACTUALIZARE Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța, zonele în care masca de protecție este obligatorie pe litoral, începând de sâmbătă sunt: târguri, pieţe, oboare; staţii de autobuz, peroanele gărilor; curţi şi perimetre exterioare ale obiectivelor şi lăcaşurilor de cult; spaţii exterioare ale instituţiilor şi autorităţilor publice; Delfinariu, precum şi în locurile în care se desfăşoară spectacole în exterior; dar și în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public şi nu se poate respecta distanţarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în intervalul 18:00 – 24:00 pe faleze, în piațete și în parcuri de distracţii şi agrement.

Administratorii spațiilor sunt obligați să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Ca în fiecare weekend, plajele de pe litoralul românesc au devenit locul preferat al turiștilor din toată țara, mai ales că nu pot pleca peste hotare. Dornici de relaxare fără griji, mulți au ales plajele din Mamaia Nord, unde distanțarea este respectată.

Pe litoral, vremea ține cu turiștii și este perfectă pentru plajă.

Astăzi, la prânz, termometrele arătau 31 de grade Celsius, iar temperatura resimțită a fost de 34 de grade. Vremea se va menține perfectă pentru plajă, iar apă mării va fi foarte caldă.

Turiștii sunt, însă, nemulțumiți de restricțiile cu privire la purtarea măștii, care întră în vigoare de mâine pe litoral.

Creșterea numărului de turiști în perioada de weekend înseamnă un plus important și pentru managerii localurilor de pe litoral.

În acest weekend, sunt așteptați peste o sută de mii de turiști pe litoral.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani