De vineri, italienii nu vor mai fi primiţi la serviciu dacă nu fac dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau dacă nu au test negativ. Valabil și la stat, și la privat

14 octombrie 2021, 20:40

Indiferent unde lucrează, la stat sau la privat, din 15 octombrie, italienii trebuie să prezinte certificatul COVID. Nevaccinații și cei care nu au făcut boala trebuie să se testeze. Angajații care nu au certificat vor fi suspendați și nu-și mai primesc salariul, dar nu pot fi dați afară, ci doar trecuți absenți.

Măsura e în vigoare până la sfârșitul anului.

Firmele mari s-au pregătit pentru a asigura controlul certificatelor COVID. Sistemul de verificare a fost testat și deja funcționează.

Italia e prima țară europeană unde certificatul COVID devine obligatoriu pentru absolut toți angajații, indiferent de sector. Măsura e în vigoare până la sfârșitul anului.

Atmosfera e încordată. Transportatorii și angajații din porturi au de gând să blocheze toată Italia. Chiar și presa din peninsulă, La Stampa de exemplu, atrage atenția că pot să apară crize în aprovizionare și în servicii și că procentul celor care vor opta pentru vaccinare va fi infim, în pofida impunerii certificatului COVID.

În prezent, Italia a vaccinat 80% din populația de peste 12 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite