De Ziua Tuturor Sfinților, Papa Francisc i-a îndemnat pe creștini să nu caute bogăție și faimă

Papa Francisc
Papa Francisc
1 noiembrie 2021, 17:09

Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să încerce să fie „săraci pe dinăuntru” şi să se preocupe de aproapele lor, în loc să caute neîncetat bogăţia, afirmarea şi succesul. „A fi sfinţi înseamnă a merge pe această cale”, a explicat Papa.

„Lumea spune, într-adevăr, că pentru a avea fericirea trebuie să fii bogat, să ai putere, să fii mereu tânăr şi puternic, să te bucuri de faimă şi de succes”, a spus Suveranul Pontif, subliniind că dimensiunea profetică a sfinţeniei este de a merge pe calea lui Dumnezeu.

„Aceasta înseamnă o altă formă de sărăcie, a fi săraci pe plan interior, a se goli de sine pentru a face spaţiu lui Dumnezeu. Cine se crede bogat, câştigător şi sigur, se pune pe sine la baza a toate şi se închide înaintea Domnului şi a fraţilor săi, nu va găsi fericirea. Cel care ştie că este sărac şi că nu îşi este sieşi îndeajuns rămâne deschis la Dumnezeu şi la aproapele său şi găseşte bucuria”, a spus Sfântul părinte.

Papa i-a îndemnat pe creştini să fie blânzi în loc să caute să se impună, să practice milostivirea, în loc de a se gândi numai ei, să fie drepţi şi să slujească pacea în loc de a alimenta, chiar prin acceptare, nedreptăţi şi inegalităţi.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite