Decesul asistentei din Botoșani, reevaluat. Femeia a fost pusă inițial pe lista cadrelor medicale răpuse de COVID-19. Ulterior, autoritățile au decis că nu a murit din cauza infecției

27 mai 2020, 07:54

Ministrul Nelu Tătaru a solicitat clarificări Institutului Național de Sănătate Publică. El spune că, din primele informații, chiar dacă există doua teste negative la interval de 24 de ore, totuși persoana a suferit leziuni grave în urma infectării, care au cauzat decesul.

Cazul a provocat un val de nemulțumiri în rândul angajaților spitalului, care susțin că e o nedreptate, mai ales că femeia nu era cunoscută ca având și alte afecțiuni.

Femeia de 46 de ani, asistentă la spitalul de boli infecțioase din Botoșani, a murit sâmbătă după o lună de spitalizare.

A stat la terapie intensivă și a fost în stare foarte gravă.

Pentru că două teste au ieșit negative autoritățile sanitare consideră că femeia a fost vindecată și că a murit din alte cauze și nu de COVID-19.

Sindicatul „Solidaritatea sanitară” cere Institutului Naţional de Sănătate Publică si Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani să reanalizeze situația.

O nedreptate. Așa descrie și şefa Secţiei de boli infecţioase a spitalului cazul asistentei medicale.

În România a fost votată o lege pentru recunoaşterea meritelor personalului sanitar care participă la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

Urmaşii celor care mor din cauza virusului beneficiază de dreptul la pensie de urmaş până la 18 ani sau dacă îşi continuă studiile până la 26.

Pensia de urmaş este egală cu 75% din salariul de bază avut de persoana decedată. Totodată pot benenficia de gratuități la medicamente și servicii medicale, dar pot fi scutiți și de la plata impozitelor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite