Declarații șocante ale unei profesoare, în fața elevilor: ”Dacă vrei să ajungi legumă, du-te și te vaccinează”. Ministerul Educației a dispus o anchetă
16 Octombrie 2021, 13:58 (actualizat 16 Octombrie 2021, 14:44)
(actualizat 16 Octombrie 2021, 14:44) | Știrile TVR

Afirmații șocante făcute de o profesoară de muzică la ore. Femeia a fost înregistrată spunându-le unor elevi de gimnaziu că, dacă se vaccinează, vor ajunge legume, iar cei care se imunizează sunt niște cobai. O încălcare gravă a legii, a declarat Inspectoratul Școlar care va face o anchetă sub coordonarea corpului de control al ministrului Educației.

”Chiar și aici la școală m-am contrazis cu domnii colegi, cei care sunt vaccinați. Cei care nu sunt vaccinați îmi dau dreptate. Cei care sunt vaccinați, de acum, ce să mai spună? (...) Nu mă mai contrazic cu nimeni, că îmi fac inimă rea și nu are rost. Fiecare face cum vrea cu corpul lui, nu? Du-te, frate, dacă vrei să ajungi legumă peste doi ani, să fii experimentul și cobaiul la nenorociții ăștia de la Organizația Mondială a Sănătății”, se aude spunând profesoară în înregistrare.

Aceste înregistrări au fost făcute la ora de muzică de la clasa a VII-a a Liceului ”Grigore Antipa” din Botoșani. Fără să poarte masca de protecție a început să le vorbească elevilor despre convingerile ei privind pandemia și vaccinarea.

”Testele sunt gata pozitive. Poate ați auzit la știri. Eu nu am nimic cu nimeni, doamne ferește, faceți ce vreți, dar sunteți tineri, copii, așa. Acuma am ajuns exact că la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo. Exact că la un abator. Te-ai dus acolo, ți-o făcut cruce”, le mai spune elevilor cadrul didactic.

Înregistrările au ajuns la părinți, care au anunțat conducerea liceului și Inspectoratul Școlar.

”Inspectoratul Şcolar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de Control al ministrului Educaţiei, iar dacă faptele sesizate se vor confirmă va fi înştiinţată şi poliţia pentru că este şi de competenţa dumnealor. Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o asemenea atitudine, e o încălcare gravă a legii”, spune Ada Macovei, purtătorul de cuvânt al ISJ Botoșani.

”Direcţia Publică Botoşani s-a autosesizat, vom demara o anchetă, iar în ceea ce priveşte faptul că doamna profesor, consider că nu este nici deontologic să afirme ceea ce a spus, având în vedere că dumneaei nu ştiu dacă s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea. Este grav, în primul rând persoanele care sunt formatori de opinie, şi mai ales cadre didactice, nu trebuie să promoveze concepţia personală”, este punctul de vedere al reprezentanților DSP Botoșani.

”Este un act iraţional, iresponsabil şi intolerabil. Odată cu exprimarea "spitalele sunt abatoare" manifestă o desconsiderare a întregului corp medical şi a eforturilor pe care corpul medical le face pentru a salva vieţi umane”, a declarat ministrul Educației, Cîmpeanu.

Femeia e profesoară de muzică la Liceul ”Grigore Antipa” din Botoșani de o lună. Contacta de reporterii TVR, profesoară nu a comentat înregistrările apărute în spațiul public.