Delphine Ernotte, CEO-ul France Televisions, prima femeie care va prezida Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune

Delphine Ernotte
Delphine Ernotte
2 octombrie 2020, 17:29

Delphine Ernotte, care era vicepreşedinta organizaţiei, a fost aleasă cu majoritate absolută de voturi în cadrul primei adunări generale a EBU în format virtual, care s-a desfăşurat vineri.

„Sunt foarte onorată de încrederea care mi-a fost acordată. Criza sanitară a reamintit rolul democratic major al mass-media de servicii publice pentru a asigura accesul la o informaţie liberă şi de încredere”, a declarat Delphine Ernotte, citată într-un comunicat.

„Diversitatea teritoriilor noastre şi a culturilor noastre este o forţă imensă în faţa platformelor mondializate, pe care eu intenţionez să mă bazez”, a subliniat câştigătoarea scrutinului de vineri.

Directoarea grupului France Televisions, care fusese realeasă la sfârşitul lunii iulie în această funcţie pentru al doilea mandat, îşi va prelua noile atribuţii în cadrul EBU în ianuarie 2021, pentru o perioadă de doi ani. Delphine Ernotte îi urmează în acest post lui Tony Hall, fostul director general al BBC.

„Sunt mândră şi bucuroasă pentru toţi angajaţii de la France Televisions şi împart cu ei onoarea de a deveni prima femeie care va prelua preşedinţia EBU”, a adăugat Delphine Ernotte. Ea a mai spus că intenţionează să „apere suveranitatea culturală şi tehnologică europeană”.

Directorul general al Televiziunii cehe, Petr Dvorak, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al EBU.

EBU este cea mai mare alianţă a companiilor mass-media publice din lume, care cuprinde 115 organizaţii membre din 56 de ţări, alături de 34 de entităţi media afiliate din Asia, Africa şi de pe continentul american.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite