"Demonii", premiere la Teatrul Național din Cluj. Spectacolele de sâmbătă și duminică pot fi vizionate inclusiv online, live
08 Octombrie 2020, 12:08

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolelor "Demonii. Începuturi" și "Demonii. Spovedania lui Stavroghin" după Dostoievski. Scenariul spectacolelor este semnat de Tudor Lucanu.

Dostoievski a publicat romanul "Demonii" în anul 1872.

Unul dintre revoluționarii lui Dostoievski, Șigaliov, are o teorie care definește comunismul: "Nu e nevoie de instrucție, cultură. Destul cu știința!  Trebuie orânduită supunerea. Un singur lucru lipsește în lume: ascultarea. Vom reduce totul la un sigur numitor - egalitate și depersonalizare deplină".

În acest climat, eroii lui Dostoievski își duc existențele într-un vârtej delirant de trăiri.

Tudor Lucanu a urmărit o incursiune a actorilor în lumea personajelor scriitorului, în încercarea de a le descoperi şi de a le aduce mai aproape de ziua de azi, în "Demonii. Începuturi."

Premierele spectacolelor vor avea loc în Sala Mare, sâmbătă, 10 octombrie, şi duminică, 11 octombrie, de la orele 19.00, iar publicul poate opta pentru vizionarea acestora în sala de spectacol sau online, în regim live streaming.