Demonstrații în Austria și Suedia împotriva măsurilor sanitare. Cea mai mare parte din Italia revine la scenariul roșu

7 martie 2021, 15:00

Peste 10 mii de oameni s-au adunat în centrul capitalei Austriei pentru a-și arăta nemulțumirea față de restricțiile sanitare. Ei cer redeschiderea restaurantelor și cafenelelor și se opun testării obligatorii a copiilor care merg fizic la ore.

Unul dintre apelurile la adunare l-a făcut un partid de extremă adreapta, lucru ce a atras contra-manifestanți de stânga. S-au înregistrat ciocniri sporadice iar poliția a arestat mai multe persoane.

Și sute de suedezi au ieșit la prima demonstrație împotriva restricțiilor, după ce guvernul a pus piciorul în prag din cauza infectărilor în creștere. Adunarea neautorizată a fost organizată pe rețele de socializare și potrivit martorilor piața s-a umplut în doar 10 minute. Imediat a apărut și poliția.

Dupa ce Suedia a mers aproape tot anul trecut pe măsuri voluntare, luna trecută autoritățile au dat o lege care permite guvernului să impună restricții. S-au închis granițele, s-au interzis adunările publice și sportul de amatori, restaurantele din mall-uri pot vinde doar la pachet, iar cafenelele se închid la 8 seara. La ultima raportare au fost aproape 5 mii de noi infectări, iar tulpina britanică este acum dominantă în țara nordică.

Și în Italia bilanțul a devenit îngrijorator, cu 300 de morți și aproape 24 de mii de infectări în ultimele 24 de ore. Așa că de luni, cea mai mare parte din peninsulă revine în scenariul roșu sau portocaliu. Se închid din nou școlile, magazinele și restaurantele.

Doar 6 regiuni rămân în scenariul galben de risc moderat în timp ce insula Sardinia este singura zonă albă. Acolo au fost raportate mai puțin de 50 de infectări la suta de mii de locuitori în ultimele 3 săptămâni, iar activitate a fost reluată la 100%.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite