Deputații liberali propun ca taloanele de pensie să poată fi transmise electronic. Măsura ar urma să fie aplicată la cerere
27 Iunie 2021, 19:56 | Știrile TVR

Poştaşul ar putea să nu mai sune deloc la uşile celor care primesc acum pensia pe card. Taloanele de pensie vor fi trimise pe email dacă un proiect inițiat de mai mulți deputați liberali va trece de votul Parlamentului. Măsura se va aplica doar celor care optează pentru poşta electronică.

Proiectul legislativ vrea să elimine drumurile la poștă. Dar și grija organizării programului în funcție de vizita poștașului. Vizați sunt aproape jumătate dintre pensionari, care își primesc acum banii în conturi bancare. Talonul de pensie digital va putea fi folosit la fel ca și cel tipărit. Doar că trebuie printat.

Aproximativ 5 milioane de lei cheltuie statul în fiecare lună pentru ca taloanele să ajungă la pensionarii care își încasează banii pe card. Poștașul virtual va aduce beneficii, spun senatorii care au votat deja inițiativa.

Ideea unui talonul de pensie digital i-a pus pe gânduri pe mulți pensionari.

Cei care vor opta pentru talonul de pensie digital vor primi documentul la cerere, la două zile după virarea banilor în contul curent sau pe card.

Legea trebuie mai întâi să treacă de votul deputaților.