Deputații USR au depus astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului, intitulată „AMAR DE MEDIU. Ministrul Tánczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”

Ministrul Mediului Tanczos Barna
Ministrul Mediului Tanczos Barna
5 aprilie 2022, 10:49

„Intitutală «AMAR DE MEDIU. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat», moțiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor” – așa își motivează USR acțiunea.

Iată textul integral al moțiunii:

 

„Coada politică de topor care a ajuns ministru al Mediului este principalul vinovat pentru dispariția pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu ușurință, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor” – se spune în textul moțiunii.

Într-un apel către cei de la Putere, semnatarii moțiunii spun:

„E important să ascultați și să luați măsurile care se impun pentru că ministerul condus de cinicul domn Tanczos…

– REFUZĂ să accepte realitatea că avem de-a face cu poluare agresivă în București și în orașele mari și cu activități industriale, ale României.

– REFUZĂ să accepte realitatea că există arderi ilegale de deșeuri și ele trebuie combătute prin toate mijloacele.

– REFUZĂ să creadă că poluarea are efecte devastatoare asupra sănătății populației, deși studiile arată că anual mor 29.000 de români prematur, din cauza poluării.

– REFUZĂ să monitorizeze calitatea aerului și să informeze populația, deși suntem singura țară din UE care nu transmite date in timp real”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Marcel Boloș