Deputaţii REPER iniţiază moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu
1 septembrie 2022, 13:39

„REPER duce în Parlamentul României dorinţa celor aproape 40.000 de cetăţeni revoltaţi care au semnat o petiţie pentru demiterea ministrului Educaţiei, şi iniţiază o moţiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru acţiunile grave din procesul modificărilor la legile educaţiei. REPER îndeamnă deputaţii celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei iniţiative pentru a putea fi depusă şi dezbătută de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de partid.

Numele moţiunii este „Impostura nu are ce căuta la Educaţie, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”. Cifrele din educaţie din ultimul deceniu sunt „dezastruoase”, precizează reprezentanţii REPER.

„Abandonul şcolar şi analfabetismul funcţional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universităţile româneşti s-au prăbuşit în clasamentele internaţionale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuţia ministrului Cîmpeanu în primul său mandat. Acum vrea să-şi definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor şi impunerea unei viziuni dezastruoase. Peste toate acestea, Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganţă şi jigneşte intelectuali, universitari şi părinţi prin declaraţii lipsite de un minim bun-simţ arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învăţământului românesc”, menţionează sursa citată.

REPER reaminteşte că peste 150 de intelectuali au semnat o scrisoare prin care semnalează „gravele probleme şi derapaje” din proiectele de legi „care pot bulversa” următoarele generaţii de elevi şi studenţi.

„REPER susţine o reformă a învăţământului românesc dar nu poate accepta impunerea unei viziuni înguste şi retrograde cu impact major asupra copiilor României”, se mai arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite