DeSantis, primul test pentru Donald Trump în cursa prezidențială

30 ianuarie 2023, 07:52

Cursa prezidențială a Americii din 2024 pare că a debutat deja, pe fondul unor informații potrivit cărora guvernatorul republican de dreapta al Floridei, Ron DeSantis, pune acum bazele pentru o candidatură la Casa Albă. Între timp, Donald Trump a pornit deja propria sa campanie electorală.

Fostul președinte american a organizat evenimente cheie în weekend în statele cheie cu vot anticipat, New Hampshire și Carolina de Sud. Acțiunile lui DeSantis în privința propriei candidaturi l-au determinat chiar pe Trump să-l atace direct: „Ron nu ar fi fost guvernator dacă nu eram eu… când aud că ar putea candida, consider că este foarte neloial”, a spus Trump , înainte de a încerca să critice acțiunile lui DeSantis în privința combaterii pandemiei de Covid-19.

DeSantis și-a început mandatul de guvernator al Floridei în umbra lui Trump, ale cărui mesaje politice le-a imitat îndeaproape, dar de atunci a devenit cel mai puternic rival politic al lui Trump din cadrul Partidului Republican, din ce în ce mai popular în rândul multor lideri din partid care se tem de scandalurile și haosul care au însoțit  mandatul lui Trump.

Washington Post a transmis că echipa politică a lui DeSantis a identificat deja potențiale tentative de campanie în state precum Iowa și New Hampshire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă