Desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, respinsă de Camera Deputaților
30 Iunie 2020, 13:59 (actualizat 30 Iunie 2020, 20:36)
(actualizat 30 Iunie 2020, 20:36) | Știrile TVR

Propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, a fost supus la vot în Camera Deputaților. A fost respins cu doar 2 voturi peste necesar. Raportul Comisiei juridice, de respingere, a fost votat cu 167 de voturi ”pentru”, 97 ”împotrivă” și 25 de abțineri.

Propunerea legislativă, iniţiată de 41 de parlamentari de la USR și de deputatul neafiliat Ana Birchall, avea ca obiect de reglementare desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost înființată în 2018 și are competența exclusivă pentru efectuarea urmăririi penale în privința tuturor infracțiunilor săvârșite de judecători și procurori, inclusiv atunci când, alături de aceștia, sunt cercetate și alte persoane.

Camera Deputaților a fost prima cameră sesizată, Senatul fiind for decizional.