Destinaţii de vacanţă. Oraşul Orleans, pe urmele Ioanei D’Arc

19 ianuarie 2017, 12:37

Orleans atrage un număr tot mai mare de turişti europeni prin stilul medieval, restaurantele bune, magazinele celebre şi numeroasele parcuri luxuriante.

Cel mai bine puteţi să descoperiţi oraşul la începutul lunii mai, când, timp de o săptămână, este celebrată ziua Ioanei d’Arc, marcată de procesiuni cu care alegorice, parade, artificii şi dansuri tradiţionale.

Oraşul este o odă închinată eroinei şi Fecioarei din Orleans, Ioana D’Arc. În Centrul Vechi, în muzee, biserici şi catedrale, tronează statuia celei care a salvat Regatul. Orleans poate fi descoperit la pas pe străzile pietruite, întunecate şi strâmte şi pe bulevardele late, unde se găsesc cele mai multe magazine şi fabrici de parfumuri.

Cea mai impunătoare construcţie este Catedrala Sainte-Croix, care poate fi observată din orice punct al cartierului vechi. Criticii de artă aseamănă catedrala gotică cu Notre Dame din Paris şi o situează printre cele mai valoroase edificii religioase din Franţa.

În spatele catedralei, pe Rue Jeanne d’Arc, eroina este înfăţişată într-o postură impunătoare. Chiar şi în Place du Martroi este celebrată printr-o imensă statuie care domină locul. Muzeul de Istorie şi Arheologie găzduieşte numeroase artefacte, printre care şi câteva statui de origine celtică din secolul al II-lea lea şi exponate din timpul asediului englezilor. Tot aici se află Muzeul de Arte frumoase, unde sunt expuse picturi şi exemplare valoroase de artă, precum şi lucrări ale marilor Tintoretto şi Velasquez.

Pe străzile medievale ale vechiului cartier se găsesc cafenele, magazine de suveniruri şi zeci de clădiri în stil renascentist. În Place du General-de-Gaulle se află Maison Jeanne d’Arc, un veritabil muzeu al oraşului.

În est, Rue de Bourgogne este cea mai animată şi plină de viaţă zonă datorită numărului mare de cluburi, restaurante şi baruri. De menţionat biserica Saint Aignan cu a sa criptă care datează din secolul al XI-lea şi St. Pierre le Puellier, fosta biserică romanică ce serveşte ca centru pentru expoziţii şi sala de concerte.

De-a lungul râului se află Parc Floral de la Source, oază tropicală care adăposteşte grădini exotice pline de flori colorate, alei umbrite de copaci şi arbuşti aparţinând unor specii rare, păsări tropicale şi numeroase tipuri de fluturi.

Sejur individual Orleans

de la 275 euro/persoană

7 nopţi cazare hotel 3*

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite