Deva rămâne din nou fără apă caldă și căldură. Școlile revin la cursurile online

4 martie 2021, 13:55

Pentru a șaptea oara în ultima jumătate de an, Termocentrala Mintia își oprește activitatea din lipsa de cărbune.

Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara: Nu reușim să scoatem din minele din Valea Jiului cărbune suficient pentru a fi ars în Termocentrala Mintia, care are un consum foarte mare de gaz, cu costuri foarte mari de funcționare. Astfel că am decis împreună cu specialiștii de acolo să oprim pentru o săptămână termocentrala”.

4.000 de apartamente din Deva, instituții publice și firme vor rămâne fară căldură și apă caldă de la sistemul centralizat. Școlile şi grădiniţele sunt printre cele mai afectate, pentru că nu au surse paralele de încălzire. Sunt 11 unităţi de învăţământ care funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Autoritățile locale spun că au făcut tot ce au putut pentru ca orașul să nu aibă de suferit, dar în zadar.

„Am plătit la zi toate obligațiile contractuale pe care primăria municipiului Deva le-a avut către termocentrala Mintia. Tot ce a însemnat subvenții”, spune Florin Oancea, primarul orașului Deva.

Locuitorii din Deva au rămas fară apă caldă și căldură și acum două săptămâni, din același motiv. Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi are aproximativ 700 de angajaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă