Dezastru biologic pe coasta Tasmaniei. Sute de balene au eșuat pe o plajă

23 septembrie 2020, 15:36

Cetaceele au fost descoperite într-o zonă îndepărtată de pe coasta Tasmaniei, într-o rezervație naturală. Animalele, au eșuat pe o plajă și pe două bancuri de nisip. Multe dintre ele au murit deja. Aproximativ 30 dintre ele au fost salvate şi duse în largul mării dar o parte au eșuat din nou. Biologii pun evenimentele pe seama obiceiului balenelor pilot de a se deplasa în grupuri mari.

Nic Deka, director, Serviciul Parcurilor Naturale, Tasmania: A trimis deja echipe pe teren pentru evaluarea situației dar, din imaginile aeriene, balenele nu sunt în condiția de a fi salvate, cele mai multe par să fie moarte. Așteptăm informații de la echipele din teren pentru a lua o decizie finală.

Biologii cred că o explicație ar putea fi oferită de comportamentul social al balenelor pilot: dacă una sau două dintre ele eșuează, celelalte sunt atrase de sunetele lor și întreg grupul ajunge pe plaje.

Tasmania este statul din federația australiană care este cel mai des lovit de eșuarea în masă a balenelor. Dar, acest nou caz are proporții apocaliptice.

Din 2009, când au pierit 50 de balene pilot, australienii nu s-au mai confruntat cu eșuarea unui grupa atât de mare de cetacee.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite