Dezbatere despre vaccinarea copiilor. Medicul pediatru Mihai Craiu: O familie și-a pierdut copilul ca urmare a complicațiilor COVID, este indecent să minimalizăm riscul bolii la copil
21 Decembrie 2021, 12:31 (actualizat 21 Decembrie 2021, 12:42)
(actualizat 21 Decembrie 2021, 12:42) | Știrile TVR

România caută soluții ca părinții să înțeleagă necesitatea vaccinării anti-covid a copiilor în contextul în care multe țări din Uniunea Europeană au început deja imunizarea micuților cu vârste între 5 și 11 ani. Autoritățile au organizat o dezbatere în care medicii să răspundă întrebărilor și temerilor părinților.

VALERIU GHEORGHIȚĂ - președintele CNCAV: "Dacă ne uităm la impactul pe tineri și în mod deosebit la categoria 5-11 ani, datele din Europa arată că rata de spitalizare este de circa 3-5 cazuri din 1000 de cazuri de covid simptomatic. La rata de internare în ATI este de 6 cazuri din 10 mii de copii cu COVID."

MIHAI CRAIU - medic pediatru: "Ceea ce vreau să-i sfătuiesc pe părinți înainte de a lua o decizie este să se uite la fapte la cifre și la riscuri. Copilul nu face forme extreme de boală, dar astăzi, la nici 24 de ore după ce o familie de români și-a pierdut copilul ca urmare a complicațiilor COVID, cred că este indecent să minimalizăm riscul bolii la copil."