Dezbatere națională în SUA, înaintea începerii școlii: Trebuie sau nu să poarte elevii masca de protecție în clase?

14 august 2021, 20:51

Guvernatori republicani din state americane afectate de o creștere bruscă a infectărilor – cum sunt Florida sau Texas, de exemplu – NU vor ca masca să fie obligatorie pentru elevi. Profesorii îi contrazic și le cer copiilor să o poarte în clase. Prinși la mijloc, părinții nu mai înțeleg nimic și au reacții contradictorii.

Disputa se adâncește, unii guvernatori amenință cu tăieri din salariile profesorilor care impun masca obligatorie, în ciuda ordinului dat. Așa că adminsitrația Biden intervine și promite că va ajuta financiar școlile sancționate. Totul s-a transformat într-o dispută între republicani și democrați.

Consiliile școlare se declară „obligate” să încalce regulile impuse de aleșii locali, mai ales în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani, care nu pot fi vaccinați.

Statele Unite au atins în ultima săptămână o medie a noilor îmbolnăviri de COVID de 100.000 şi numărul copiilor internaţi din cauza bolii a ajuns la niveluri declarate „copleşitoare” în unele state americane. Specialiștii spun că nu au mai văzut până acum atâtea cazuri de copii care să umple secţiile de terapie intensivă în sudul Statelor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite