DIICOT: Peste 300 de percheziţii la grupări specializate în trafic de droguri, de persoane şi criminalitate informatică
25 Mai 2023, 08:51 (actualizat 25 Mai 2023, 10:51)
(actualizat 25 Mai 2023, 10:51) | Știrile TVR

Procurorii şi poliţiştii efectuează, joi, peste 300 de percheziţii la grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitate informatică.

"La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, procurorii DIICOT, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv. De asemenea, sunt vizate şi cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitatea informatică. În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 300 de mandate de aducere", precizează DIICOT, într-un comunicat transmis Agerpres.

Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare desfăşurate de DIICOT începând cu anul 2018.

"Percheziţiile efectuate la această dată au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acţiunile vizează crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor precum şi protecţia victimelor infracţiunilor", indică DIICOT.

 

 

sursa Agerpres