Din 1 iunie, nunțile și botezurile vor fi cu maximum 70 de persoane la exterior și 50 la interior. Dacă toți participanții sunt vaccinați, nu mai există restricție de număr

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
13 mai 2021, 18:53

„Avem, bunăoară, nunţi, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie, maximum 70 de persoane. Nunţi, botezuri, mese festive în interior, maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie, numărul creşte, de la 1 august numărul creşte, dar, şi aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi. Mai concret, dacă pe 15 iulie cineva doreşte să organizeze o nuntă într-un spaţiu închis, în interior, şi garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi, nu se mai aplică restricţionarea la un număr, ar fi atunci de 70 de persoane”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

În privința sălilor de sport, Iohannis a anunțat că numărul de participanţi este restricţionat,  dar dacă organizatorul sau managerul acesteia garantează de asemenea că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanţi poate să crească.

„Aceste măsuri sunt gândite, pe de-o parte, să ne protejeze, pe de altă parte, să ne reluăm cât de mult viaţa normală şi încurajează vaccinarea”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a făcut declarațiile după o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, mai mulţi membri ai Guvernului, şeful DSU, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Președintele Iohannis a anunțat că din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea. Alte măsuri de relaxare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite