Din 2022, preţurile produselor din import ar putea creşte, iar bunurile vor ajunge cu întârziere şi în cantităţi mai mici la raft

17 decembrie 2021, 19:35

Raioanele cu articole de sărbători și cele cu jucării sunt pline cu produse fabricate în China. Chiar și decorațiunile necesare pentru pomul de Crăciun sunt importate, în mare parte, de la peste 6.500 de kilometri distanță.

Reprezentații companiilor de transport avertizează însă că produsele importate s-ar putea scumpi și mai mult anul următor, din cauza costurilor logistice tot mai mari. De exemplu, prețul unui container de mici dimensiuni adus din China a crescut continuu de la începutul crizei sanitare și a atins valori record de 9.000 de dolari.

Specialiștii în logistică susțin că problemele lanțurilor de aprovizionare au apărut când cererea de produse a crescut brusc odată cu reluarea activităților economice în toată lumea. Dar producția e încă afectată de pandemie.

O nouă scumpire a produselor aduse din import vine în contextul în care România e tot mai dependentă de bunurile cumpărate din străinătate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite