Din 23 iulie, Jocurile Olimpice se văd la TVR. Eliza Samara, cea mai medaliată jucătoare de tenis de masă aflată în activitate din România

3 iulie 2021, 21:17

Nu am nicio limită. Eu în ceea ce fac, eu dau 100%„.

Așa se descrie Eliza Samara, cea mai titrată jucătoare de tenis de masă din România.

Eliza Samara s-a născut la Constanţa, în anul Revoluției, într-o familie de aromâni. La fel ca Simona Halep, Eliza a descoperit sportul datorită fratelui ei mai mare. Ea avea 5 ani și îl aștepta în sală să termine antrenamentele la tenis de masă. Ca să nu se plictisească, i s-au dat o paletă și o minge.

Astăzi, la 25 de ani de atunci, ar alege același drum.

Tot efortul dedicat sportului i-a fost răsplătit. Este cea mai medaliată jucătoare de tenis de masă din România, aflată în activitate.

Are în palmares mai multe titluri europene, la dublu fete, la dublu mixt, dar și la simplu. A reprezentat România la Campionatele Mondiale și la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Beijing, Londra și Rio.

Anul acesta, merge cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Omul căruia îi datorează enorm este antrenorul ei, Viorel Filimon.

Antrenorul a fost cel care a învățat-o să-și studieze „prada”. Cu o zi înainte de partidă se uită la alte meciuri cu cea care îi va fi adversară. Niciodată nu se abate de la această regulă proprie.

Însă, dincolo de competiții, întinde mâna oricărui jucător sau jucătoare și nu uită niciodată să fie fair play.

La Tokyo va fi a patra prezență a ei la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Eliza Samara: În primul rând, aș vrea să ne susțineți, să fiți alături de noi și fiți siguri că vom da totul ca să câștigăm pentru voi, pentru România„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite